Nabídka bonusů za zpracování bioodpadu

Výstřižek

V rámci dlouhodobé snahy o efektivní zpracování bioodpadu nabízíme občanům dalších 100 zahradních kompostérům zdarma. Vyplněnou žádost o kompostér mohou zájemci odevzdat na městském úřadě. Technické služby zároveň nabízí zapůjčení biopopelnice a její následný svoz přímo od domu.

Zahradní kompostéry zdarma

Aktuálně máme k dispozici 100 ks zahradních kompostérů. Zájemci se mohou dostavit na Odbor investic a správy majetku, zde vyplní žádost a podepíšou smlouvu o bezplatné výpůjčce. Následně si kompostér mohou vyzvednout v kanceláři technických služeb. Jedná se o kompostéry, které byly původně umístěny na veřejných místech. Jsou plně funkční a opatřené novým víkem.

Kontakt pro zájemce

Odbor investic a správy majetku, Dagmar Plisková, 461 353 145, dpliskova@mtrebova.cz.

Podmínky pro získání kompostéru

• žadatel má trvalý pobyt v obci Moravská Třebová
  • je vlastníkem (spoluvlastníkem) zahrady u rodinného nebo bytového domu
  • je nájemcem zahrady u rodinného nebo bytového domu
  • je vlastníkem nebo nájemcem zahrady v zahrádkářské kolonii
  • nemá evidovaný dluh vůči městu
  • je zapojený do systému MESOH
  • min. rozměr pozemku je 500 m2

Nabídka svozu bioodpadu pro občany

Od května 2021 Technické služby nabízí možnost svozu bioodpadu přímo od domu. Stačí navštívit kancelář technických služeb a objednat si službu v ceně 500 Kč za sezónu. V ceně je zahrnuto zapůjčení hnědé 240 l BIO nádoby a její vývoz ve stanoveném harmonogramu. Následnou likvidaci bioodpadu hradí automaticky město.

Termíny svozu bionádob

3. 5., 17. 5., 31. 5., 14. 6., 28. 6., 12. 7., 26. 7., 9. 8., 23. 8, 6. 9., 20. 9., 4. 10., 18. 10., 1. 11.

Vytvořeno 10.5.2021 10:51:26 | přečteno 424x | v.dokoupil